Acasă Magazin Un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională a apelat numărul de urgenţă...

Un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională a apelat numărul de urgenţă 911

-

Astronautul olandez Andre Kuipers, de 60 de ani, aflat pe Staţia Spaţială Internaţională, a sunat accidental la numărul de urgenţă 911 când încerca să apeleze Centrul Spaţial Johnson al NASA din Houston. Telefonul de pe staţia spaţială utilizează un internet protocol sau IP pentru a se conecta cu telefoanele de pe Pământ. Conform Weather, aparatul deţine chiar şi un cod pentru zona Houston, 281.
Pentru a efectua apelul, Kuipers a apelat 9 pentru linia exterioară, apoi în timp ce încerca să formeze codul internaţional de acces, 011, a omis zeroul. Incidentul a stârnit panică la centrul spaţial. „A doua zi am primit un e-mail: «Ai sunat la 911?»“, a declarat Kuipers.
Kuipers face parte din astronauţii Agenţiei Spaţiale Europene şi a efectuat două misiuni în spaţiu desfăşurate pe aproximativ 203 zile. El a declarat că este uşor pentru membrii echipajului staţiei spaţiale să contacteze Pământul, deşi există întârzieri în conversaţii. Kuipers nu este singurul astronaut ce a greşit numărul atunci când a contactat Pământul. Astronatul britanic Tim Peaks transmitea într-un tweet din 2015 că: „Vreau să-mi cer scuze doamnei pe care am sunat-o din greşeală”.

ȘTIRI VIDEO GdS