17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum prepari cea mai bună tobă de porc acasă

Cum prepari cea mai bună tobă de porc acasă

Toba de casă este unul din preparatele nelipsite de la masă de Crăciun. Chiar dacă munceşti puţin ca să o prepari, rezultatul final va fi unul foarte bun, iar preparatul mult mai sănătos decât cel cumpărat din comerţ.

Iată reţeta pentru o tobă de casă delicioasă:

Ingrediente: stomacul sau/și mate mai groase, capul porcului, rinichiul, inima, o bucată ficat, muşchiuleţii, usturoi, piper măcinat, piper bobe, foi de dafin, sare.

Mod de preparare: Se spală bine toate ingredientele și se pun într-un vas bun pentru fiert. Se acoperă cu apă și se adaugă foi de dafin, piper boabe și sare.
Se fierb până întră ușor furculița în ele. Se desface carnea de pe cap. Foarte importante sunt urechile, limba și șoriciul fiindcă au o contribuție importantă la gustul și aspectul tobei. După ce s-au fiert, se tăie cuburi ingredientele. Pentru un aspect frumos, încercați să le tăiați puțin mai mari.

Foto: caietulcuretete.com
Foto: caietulcuretete.com

Se adaugă sare și piper după gust. Se pune și o cană din zeama în care au fiert, apoi se amestecă usturoiul pisat și se amestecă bine. Gustați, iar dacă este cazul mai adăugați sare, piper sau usturoi.
Apoi se pregăteşte stomacul. Se îndepărtează membrană interioară și se freacă bine cu sare grunjoasă. Se lasă peste noapte în apa în care se adăugă oțet și ceapă tăiată felii. A două zi se clăteşte bine.
Se umple stomacul și la final se coase. Nu trebuie lăsat nici prea gol, dar nici nu trebuie umplut foarte tare ca să nu pocnească la fiert.
Apoi se fierbe circa 20 minute în zeamă în care au fiert ingredientele. Se scoate și se pune peste tobă o greutate care să o preseze. Nu vă fie teamă, nu vor pocni sub această greutate. Se dă, apoi, la rece, iar când se serveşte se tăie feliile cu un cuțit foarte bine ascuțit.

Sursa: caietulcuretete.com

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS