Acasă Magazin George Bunea, interpretul melodiei "Lalele, Lalele" a decedat

George Bunea, interpretul melodiei „Lalele, Lalele” a decedat

-

George Bunea, artistul care interpreta piesa „Lalele, lalele”, a încetat din viață, la 88 de ani. Cântecul original este compus de Temistocle Popa și a fost interpretat la început de Luigi Ionescu. Piesa, inițial realizată sub forma unui dans lent pentru un spectacol al Teatrului De Revistă ‘’Constantin Tănase‘’, sub titlul ‘’Gagarin’’, a fost compusă în cinstea primului om care ajunsese în spațiul cosmic.
Artistul și-a început activitatea ca prezentator. A făcut parte din Ansamblul „Ciorcârlia” și a cântat în spectatolele Teatrului „Constantin Tănase”.
În timpul vieții, George Bunea a urmat cursurile Liceului teoretic şi Şcoala populară de artă, la canto. Activitatea artistică o începe în anul 1950, în timpul efectuării stagiului militar ca prezentator şi corist în corul armatei.
Doi ani mai târziu, el este detaşat la grupul artistic profesionist al ansamblului „Ciocârlia“, unde debutează ca actor în rolul lui Radu din piesa „Furtuni de primăvară” de N. Tăutu. Tot în același an, se lansează şi ca solist în cadrul unor concerte de estradă cu melodia „Mi-a născut nevasta un flăcău“– de H. Mălineanu şi este angajat ca solist vocal la ansamblului până în 1956. În anul 1957 este angajat prin concurs la Teatrul „Constantin Tănase“ unde debutează în „Concertul popoarelor“ cu melodiile Granada – repertoriul internaţional, şi Un telefon – de Gelu Solomonescu, apare în filmul „Omul de lângă tine“, cântă în majoritatea spectacolelor Teatrului „Constantin Tănase“ şi face imprimări la radio, pe disc şi apare la televiziune.
În anul 1965 a participat la Festivalul „Stelele internaţionale europene“ ţinut în R.D.Germania unde obţine premiul de popularitate cu piesele „Lalele“ şi „Mica serenadă“.
Trupul neînsuflețit va fi incinerat marți.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.