12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Paste cu creveți

Reţeta de weekend – Paste cu creveți

Ingrediente:
450 g paste, 2 linguri de unt, 450 g creveți curățați și cu cozile îndepărtate, sare, piper negru măcinat, 2 căței de usturoi tocați, 1 gălbenuș de ou, 220 g smântână, 120 ml lapte, 220 g parmezan ras, plus ceva suplimentar pentru ornat, 1 lingură de pătrunjel, pentru ornat.

Mod de preoarare:
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și păstrezi o ceașcă din apa în care au fiert pentru sos, dacă e nevoie. Într-o tigaie mare, la foc mediu, încălzești o lingură de unt până se topește. Adaugi creveții, asezonezi cu sare și piper și călești circa 6 minute. Scoți creveții din tigaie și-i dai deoparte.
În tigaie, pui cealaltă lingură de unt și usturoi. Călești circa un minut. Bați gălbenușul de ou cu smântâna și laptele și răstorni amestecul peste usturoiul călit în unt. Lași să fiarbă puțin și adaugi parmezanul, pastele fierte și creveții, amestecând ca să se combine. Asezonezi cu sare și piper. Ornezi cu pătrunjel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS