11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Cremă de ouă şi cocos - Quindim

Reţeta zilei: Cremă de ouă şi cocos – Quindim

Ingrediente: 7-8 gălbenuşuri, 230 grame zahăr, 100 grame nucă de cocos (preferabil proaspăt rasă), 40 ml lapte, zeamă de la un lime, colorant galben (dar nu-i obligatoriu),
câteva linguri cu unt.
Mod de preparare:
Unge formele de quindim cu unt. Eu am folosit o formă de brioşe dar ar fi mers mai bine nişte ramekins (forme de ceramică). Apoi umple-le cu zahăr şi varsă-l înapoi în castron, astfel tapetăm pereţii formei cu zahăr pentru a se dezlipi mai uşor odată ce-am copt prăjiturile.
Amestecă galbenuşurile cu zahăr, cocos, lapte şi zeama de lime şi toarnă amestecul în forme. Quindim-ul se va coace la cuptor în bain-marie, aşa că pune formele într-o tavă adâncă şi toarnă apă fierbinte peste ele. Se dau la cuptor la foc mediu până se rumenesc deasupra. Prin coacere, cocosul se ridică la suprafaţa, lasând crema pe fundul vasului.
Odată ce sunt gata, le laşi să se răcească şi le bagi la frigider 2 ore. Pentru a scoate quindim-ul din forme, taie cu un cuţit pe lângă margini, întoarce forma şi scutur-o puţin.
Trebuie ţinut cont de cantităţi, altfel quindim-ul iese mai mult cocos decât ouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS