21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Cartofi carbonara la cuptor

Reţeta zilei: Cartofi carbonara la cuptor

Ingrediente: 1 kilogram de cartofi, 1 ceapă, 100 de grame de cașcaval, 50 de grame de bacon, 1 lingură de unt, 150 de grame de curcan, 300 de mililitri de smântână, 1 ou, pătrunjel, sare, piper negru măcinat.
Mod de preparare
Se spală cartofii și se curăță. Se taie rondele sau cuburi. Se fierb într-o cratiță cu apă și puțină sare, timp de 10 minute. Se pot fierbe și întregi și tăiați apoi, acest lucru rămâne la alegerea voastră. Se amestecă într-un bol smântâna cu oul și cașcavalul dat pe răzătoare. Se potrivește cu sare și piper negru măcinat, după gust. Se curăță și se toacă ceapa. Se prăjește puțin în tigaia încinsă cu unt. Se taie carnea de curcan în cuburi și se adaugă în tigaia cu ceapă. Se amestecă și se prăjește pentru 5-10 minute. Se prăjește și bacon-ul într-o tigaie uscată.
Se unge o formă de copt cu unt și se așează cartofii în ea. Se toarnă apoi amestecul cu smântână. Se acoperă cartofii cu carnea prăjită și cu bacon-ul. Se dă la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 de grade, timp de 15 minute. Se scot cartofii din cuptor și se presară pătrunjel tăiat și cașcaval ras, apoi se mai poate băga puțin la cuptor, până ce se topește cașcavalul.
Menţiuni: Carnea de curcan poate fi înlocuită și cu carne de pui, iar în loc de cașcaval normal se poate folosi și mozzarella sau parmezan, după gust.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS