24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețeta de duminică: Prăjitură cu zmeură și frișcă

Rețeta de duminică: Prăjitură cu zmeură și frișcă

Ingrediente:

– 110 g unt nesărat; 120g zahăr; 3 ouă; – semințele de la 1 păstaie de vanilie (puțîn extract de vanilie); – 250g zmeură proaspătă; – 50g făînă; – 80g făînă de migdale sau migdale măcinate; – 200 ml smântână pentru frișcă; – pentru decor: fulgi de migdale și zahăr pudră, potrivit corinaureche.ro.

Mod de preparare:

Pornim cuptorul la 170°C și pregătim o tavă rotundă cu diametrul de 20-22 cm. Într-un bol se mixează untul cu zahărul până se obține o spumă, apoi se adaugă ouăle care au fost bătute înainte cu furculiță. Se mixează în continuare și se adaugă făină și migdalele măcinate sau făină de migdale. Se amestecă. Se mărunțește 100 g zmeură și se adaugă în aluat. Se omogenizează și se toarnă aluatul în tavă pregătită. Se da tavă la cuptor pentru circa 30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. După coacere, se scoate pe un grilaj și se lasă la răcit. Cât se răcește blatul se bate frișcă. În cazul în care smântână este neîndulcită, se adaugă puțin zahăr. Frișcă bătută se întinde peste blatul răcit. Se ornează prăjitură cu zmeură rămasă și fulgi de migdale. Fulgii pot fi rumeniți puțin in tigaie înainte. La final, se pudrează totul cu puțin zahăr.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS