Acasă Magazin Marte foarte aproape de Pământ

Marte foarte aproape de Pământ

-

Un nou fenomen astronomic impresionant poate fi observat pe cer, în această seară, la doar câteva zile după cea mai mare eclipsă de lună a secolului, când Marte va fi la cea mai mică distanţă de Pământ, o poziţia în care nu s-a mai aflat din 2003, potrivit NASA.

Distanţa la care Planeta Roşie se va afla de Terra este de aproximativ 58 de milioane de kilometri, în condiţiile în care cea mai mică distanţă posibilă la care Marte se poate apropia este de 54,6 milioane de kilometri. Distanța medie între cele două planete este de 225 de milioane de kilometri şi se pot depărta la maxim 402,3 milioane de kilometri.
Potrivit specialiştilor NASA, dacă vreţi să vedeţi fenomenul şi nu puteţi merge la un observator, un binoclu clasic vă poate ajuta foarte mult. Puteţi vedea astfel furtuna uriașă de praf din atmosfera planetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.