13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Tort cu mousse de ciocolată în trei culori cu sos de zmeură

Reţeta de weekend – Tort cu mousse de ciocolată în trei culori cu sos de zmeură

Ingrediente:
Pentru blat: 100 g făină, 100 g zahăr, 3 ouă, 1/2 lingură de ulei, esență vanilie, 1 praf de sare.
Mousse de ciocolată amăruie: 300 g ciocolată amăruie, 250 ml smântână pentru frișcă, 50 ml apă rece, 40 g unt, 5 g gelatină.
Mousse de ciocolată albă: 300 g ciocolată albă, 250 ml smântână pentru frișcă, 50 ml apă rece, 40 g unt, 5 g gelatină.
Mousse de ciocolată cu lapte: 300 g ciocolată cu lapte, 250 ml smântână pentru frișcă, 50 ml apă rece, 40 g unt, 5 g gelatină

Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se mixează până spuma devine lucioasă. Separat, se freacă gălbenușurile cu uleiul și vanilia până devin de culoare galben pai. Se toarnă amestecul peste albușuri, apoi se adaugă făina cernută și se amestecă cu o spatulă. Se așază într-o formă de blat și se dă la cuptor până se rumenește. Pentru cele 3 mousse-uri, se pune gelatina la hidratat, conform instrucțiunilor de pe pachet. Frișca lichidă se mixează și se lasă deoparte. Ciocolata se topește pe baie de abur. Când e gata, se adaugă gelatina și untul și se amestecă până se omogenizează. După ce a ajuns la temperatura camerei, se încorporează delicat frișca. Se așază fiecare ciocolată pe blat, cu grijă, apoi se lasă la frigider o noapte.

Menţiuni:
Se servește alături de un sos de zmeură, care se prepară prin fierberea zmeurei cu 2 linguri de zahăr până ajunge la o consistență mai groasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS