Acasă Magazin VIDEO Ultimul supravieţuitor: Povestea celui mai singur om din lume

VIDEO Ultimul supravieţuitor: Povestea celui mai singur om din lume

-

Un bărbat în vârstă de 50 de ani trăieşte singur în Pădurea Amazoniană de 22 de ani, după ce oamenii din tribul din care făcea parte au fost omorâţi de fermierii brazilieni, scrie Mediafax. Videoclipul cu acesta în timp ce tăia un copac cu un topor a făcut înconjurul internetului şi este în topul preferinţelor internauţilor, potrivit BBC.

Imaginile cu supravieţuitorul au fost realizate de Fundaţia Naţională Indiană şi surprind un moment din viaţa acestuia. Bărbatul a fost supravegheat începând cu 1996 pentru a vedea dacă este încă în viaţă, iar reprezentanta unei organizaţii non-profit pentru apărarea drepturilor societăţilor tribale a declarat că indigenul trebuie monitorizat pentru a dovedi permanent că trăieşte.

Bărbatul a fost subiectul mai multor reportaje, articole de presă şi chiar al unei cărţi, însă nu se cunosc prea multe detalii despre el. Ceea ce se ştie este că nu a vorbit niciodată cu cineva din exteriorul zonei în care stă şi că este unicul supravieţuitor după ce membrii tribului său au fost ucişi în 1995. Limba şi numele grupului sunt necunoscute.

Videoclipul este valoros, deoarece până la momentul realizării acestuia a existat doar o fotografie blurată cu indigenul. Aparent, acesta este sănătos, bine hrănit – vânează păsări şi maimuţe – şi întreţine câteva plantaţii de papaya, însă în trecut a evidenţiat în mod clar faptul că nu doreşte să aibă o legătură cu alţi oameni. Jungla Amazoniană a devenit casa mai multor triburi, fiind recunoscută pentru acest lucru la nivel mondial.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=44&v=kvfJBijV4XQ

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.