Ingrediente:

Pentru gogoşi: 500 g făină, 150 ml lapte, 3 gălbenuşuri,
25 g drojdie, 100 g zahăr, sare.
Pentru cremă: 200 g brânză dulce, 2 plicuri zahăr vanilat, 100 ml frişcă lichidă, coaja rasă de la o lămâie.
Pentru sirop: 250 ml apă, 150 g zahăr, 1 esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din toate ingredientele şi se lasă la crescut, într-un loc cald, circa 30 de minute. După ce s-a dospit, se întinde o foaie şi, cu ajutorul unui pahar, se taie gogoşelele. Se mai lasă 10 minute să mai crească şi se prăjesc în baie de ulei încins. Se bate frişca, se adaugă peste ea brânza scursă bine, zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie. Se prepară un sirop din apă, zahăr şi esenţa de vanilie şi se trece fiecare gogoaşă prin acest sirop. Se taie gogoşile pe jumătate şi se umplu cu crema de brânză.

Menţiuni:

Deasupra se poate turna un toping de caramel.