24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCenuşa astrofizicianului Stephen Hawking, înmormântată lângă Isaac Newton şi Charles Darwin

Cenuşa astrofizicianului Stephen Hawking, înmormântată lângă Isaac Newton şi Charles Darwin

Cenuşa astrofizicianului Stephen Hawking a fost înmormântată vineri la Londra lângă rămăşiţele pământeşti ale lui Isaac Newton şi Charles Darwin. O mie de persoane din peste 100 de ţări au însoţit cortegiul funerar şi au participat la serviciul religios desfăşurat la Westminster Abbey. Vocea profesorului Hawking, care a încetat din viaţă în luna martie, a fost emisă în spaţiu în timpul ceremoniei. Este poate cel mai potrivit gest ce putea fi făcut, dacă ținem cont de faptul că fizicianul și-a petrecut aproape toată cariera cercetând stelele și găurile negre în special.

Vocea lui Hawking a fost pusă pe o melodie originală a compozitorului grec Vangelis, cel care a creat coloana sonoră a filmului „Chariots of Fire”. Conform familiei fizicianului, mesajul transmis în spațiu este unul ce îndeamnă la „pace și speranță”.

Stephen Hawking a decedat anul acesta în luna martie la vârsta de 76 de ani după o luptă de 55 de ani cu o boală neuronală.Una din cărţile sale, „Scurtă istorie a timpului”, s-a vândut în 75 de milioane de exemplare în lumea întreagă. Fizicianul şi prezentatorul Brian Cox a declarat că „Scurtă istorie a timpului” i-a modelat viaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS