Acasă Magazin Cenuşa astrofizicianului Stephen Hawking, înmormântată lângă Isaac Newton şi Charles Darwin

Cenuşa astrofizicianului Stephen Hawking, înmormântată lângă Isaac Newton şi Charles Darwin

-

Cenuşa astrofizicianului Stephen Hawking a fost înmormântată vineri la Londra lângă rămăşiţele pământeşti ale lui Isaac Newton şi Charles Darwin. O mie de persoane din peste 100 de ţări au însoţit cortegiul funerar şi au participat la serviciul religios desfăşurat la Westminster Abbey. Vocea profesorului Hawking, care a încetat din viaţă în luna martie, a fost emisă în spaţiu în timpul ceremoniei. Este poate cel mai potrivit gest ce putea fi făcut, dacă ținem cont de faptul că fizicianul și-a petrecut aproape toată cariera cercetând stelele și găurile negre în special.

Vocea lui Hawking a fost pusă pe o melodie originală a compozitorului grec Vangelis, cel care a creat coloana sonoră a filmului „Chariots of Fire”. Conform familiei fizicianului, mesajul transmis în spațiu este unul ce îndeamnă la „pace și speranță”.

Stephen Hawking a decedat anul acesta în luna martie la vârsta de 76 de ani după o luptă de 55 de ani cu o boală neuronală.Una din cărţile sale, „Scurtă istorie a timpului”, s-a vândut în 75 de milioane de exemplare în lumea întreagă. Fizicianul şi prezentatorul Brian Cox a declarat că „Scurtă istorie a timpului” i-a modelat viaţa.

ȘTIRI VIDEO GdS