10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAstăzi începe a 17 ediţie a TIFF

Astăzi începe a 17 ediţie a TIFF

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) începe astăzi la Cluj Napoca şi se va desfăşura până pe 3 iunie, la cea de-a 17ediţie. Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, TIFF este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.
Programul din acest an include nu mai puţin de 227 de producţii – 178 de lungmetraje şi 49 de scurtmetraje din toate colţurile lumii.
Sute de invitaţi români şi străini, reprezentanţi de seamă din lumea filmului, şi-au confirmat prezenţa la actuala ediţie a festivalului. Alături de echipa organizatorică, peste 400 de voluntari se vor ocupa de buna desfăşurare a evenimentelor.

De-a lungul celor 16 ediţii, Premiul TIFF pentru Întreaga Carieră a fost acordat unor personalităţi importante ale cinematografiei europene şi mondiale, precum: Alain Delon, Sophia Loren, Nastassja Kinski, Jiří Menzel, Debra Winger, Claude Lelouch, Geraldine Chaplin, Wim Wenders, Marin Karmitz, Jacqueline Bisset, Michael York, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Annie Girardot, Udo Kier, Vanessa Redgrave, Nicolas Roeg şi Franco Nero.

Superstarul Angela Gheorghiu, celebra cântăreață de operă, vine la Festivalul Internațional de Film Transilvania, ca invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții.
Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în fața publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmat de proiecția filmului Tosca (r. Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS