Acasă Magazin Creştinii ortodocşi şi greco-catolici îi sărbătoresc pe sfinţii împăraţi Constantin şi Elena

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici îi sărbătoresc pe sfinţii împăraţi Constantin şi Elena

-

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici îi sărbătoresc astăzi pe sfinţii împăraţi Constantin şi Elena, ocrotitorii spirituali ai catedralei patriarhale din Bucureşti. Slujba hramului va fi oficiată în aer liber, începând cu ora 10.00,  pe Dealul Mitropoliei, de Patriarhul Daniel.
Constantin este primul împărat creştin trecut în rândul sfinţilor. A condus Imperiul Roman, între anii 306 şi 337 şio a schimbat radical politica imperială faţă de creştini. În anul 312 a avut o viziune consemnată în biografia sa. Înainte de a porni la luptă împotriva rivalului Maxenţiu, Constantin a văzut pe cer o cruce luminoasă, iar în jurul ei scris cu acest semn „Vei învinge”. Viziunea s-a împlinit. Constantin şi-a învins duşmanul la Podul Milnius din Roma şi a început să se apropie de creştinism. În anul 313 a promulgat un decret prin care a acordat creştinilor libertate de manifestare a credinţei. Se întâmpla după 250 de ani de persecuţii asupra creştinilor. Mama lui Constantin, sfânta Elena, s-a remarcat n istoria creştină prin găsirea lemnului Sfintei cruci pe care a fost răstignit Iisus Hristos şi prin construirea mai multor biserici La locurile Sfinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amenzi aplicate de DSP angajaților a trei unități medicale din Gorj

Angajații a trei unități spitalicești din Gorj au fost amendați recent de către Direcția de Sănătate Publică pentru nerespectarea legislației în domeniul...