6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum poţi scăpa de petele de pe piele?

Cum poţi scăpa de petele de pe piele?

O piele imaculată și luminoasă este visul oricărei femei. Numai că, pe măsura înaintării în vârstă, acest vis este din ce în ce mai greu de îndeplinit. Pielea începe să-și piardă din fermitate și elasticitate, își fac apariția ridurile și petele pigmentare, cunoscute chiar ca pete cauzate de vârstă, potrivit wellnessbin.com. Dacă ridurile odată apărute sunt mai dificil de îndepărtat în totalitate, nu același lucru se întâmplă cu petele maronii.

În piele se află o substanță naturală numită melanină, care conferă culoare pielii, părului și ochilor. Melanina este produsă de niște celule specializate din structura pielii, numite melanocite, care intensifică producția acestui pigment ca răspuns la expunerea la soare. De fapt, bronzul este o reacție de autoapărare a pielii față de agresiunea solară. Iată de ce persoanele care obișnuiesc să se expună excesiv și/sau fără măsuri de protecție la soare sunt predispuse la îmbătrânirea precoce a pielii: riduri adânci, pete maronii, deshidratare.
Însă pe lângă efectele nocive ale razelor ultraviolete, există și alți factori care contribuie la creșterea producției de melanină și la repartizarea sa neuniformă. Astfel, modificările hormonale, unele medicamente, lipsa de vitamine, sarcina, stresul pot conduce la pătarea pielii.
Chiar dacă petele maronii nu reprezintă o problemă de sănătate, ele sunt destul de deranjante pentru majoritatea femeilor, pentru că le fac să se simtă mai puțin frumoase și mai puțin încrezătoare. Din fericire, sunt câteva remedii care pot lăsa pielea curată și revitalizată, fără intervenții costisitoare cu laser sau invazive cum ar fi peelingurile chimice.

Remedii naturale

Sucul de lămâie abundă în vitamina C și alți nutrienți cu puternic efect antioxidant. Datorită acestor ingrediente active, sucul de lămâie are capacitatea de a estompa petele pigmentare de pe față. Cu ajutorul unei dischete demachiante, aplicați suc de lămâie proaspăt stors pe zonele afectate ale feței. lăsați să acționeze câteva minute și apoi clătiți fața cu apă călduță. Pentru rezultate vizibile, repetați procedura în fiecare zi, timp de două săptămâni. Dacă aveții pielea sensibilă, este foarte important să diluați sucul de lămâie în apă plată sau apă de trandafiri. Eventual, puteți adăuga și o linguriță de miere.

Cartoful crud redă strălucirea tenului

Oricât de surprinzător ar părea, cartoful crud este excelent pentru a conferi luminozitate pielii, estompând petele închise la culoare, cicatricele și alte semne de pe față. Amidonul din compoziția cartofului este substanța care reduce pigmentarea pielii, în timp ce enzimele naturale din această plantă ajută la îmbunătățirea aspectului și texturii pielii în ansamblu. Tăiați cartoful în felii foarte subțiri și puneți-le direct pe zonele pătate. Lăsați-le acolo preț de câteva minute. Curățați fața cu apă călduță. O altă variantă, puțin mai elaborată decât prima, ar fi prepararea unei măști pe bază de suc de cartofi, suc de lămâie și pudră de turmeric. Mixtura se aplică doar pe zonele cu pete. Tratamentul se repetă zilnic, pe durata a două săptămâni.

Zer și suc de roșii

Zerul este, de asemenea, un ingredient mai puțin obișnuit în cosmetică, fiindcă puțini știu că este foarte bun pentru ștergerea petelor maronii. El conține acid lactic care reduce pigmentarea pielii, îmbunătățind luminozitatea tenului. Combinați, în părți egale, zer și suc de roșii, și aplicați mixtura pe zonele pătate. Curățați fața după 15 minute de la aplicare. Dacă nu aveți zer la îndemână, îl puteți înlocui cu lapte obișnuit. Pentru rezultate optime, repetați procedura timp de patru-cinci săptămâni.

Aloe vera, corector natural

Aloe vera este una dintre cele mai utilizate plante în domeniul frumuseții. Mulți specialiști o recomandă ca și corector natural pentru semnele de pe piele. Gelul de aloe vera conține polizaharide care stimulează regenerarea celulară, prevenind pătarea pielii. Efectul este adesea uimitor. Un studiu din 2010 a arătat că aloe vera poate chiar ajuta la estomparea cicatricelor. Aplicați gelul aloe vera pe zonele afectate și lăsați la uscat 20 de minute. Efectuați tratamentul de două ori pe zi, iar după două-trei săptămâni veți observa decolorarea petelor.

Turmericul întinerește pielea

Turmericul, un antioxidant de excepție, este folosit în Asia de secole ca ingredient de înfrumusețare, datorită capacității sale remarcabile de a reda strălucire pielii și a preveni semnele de îmbătrânire. Petele cutanate cauzate de vârstă sau de expunerea la soare se vor estompa după aplicarea periodică a unei măști pe bază de turmeric. Amestecați pudră de turmeric (2 lingurițe), cu lapte și suc de lămâie, omogenizați până la obținerea unei paste de consistența iaurtului. Aplicați pe față, iar după câteva minute clătiți cu apă călduță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS