Acasă Magazin 26 aprilie, ziua mondială a proprietăţii intelectuale

26 aprilie, ziua mondială a proprietăţii intelectuale

-

An de an, la 26 aprilie, se marchează ziua mondială a proprietăţii intelectuale, sărbătoare care a fost inclusă în calendarul ONU în anul 2000, la iniţiativa Chinei.
Proprietatea intelectuală este un important motor al dezvoltării economice, culturale și sociale, de aceea drepturile asupra acestei forţe trebuie protejate.
La 26 aprilie 1970, intra în vigoare actul de înființare a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, instituţie care încurajază activitatea creatoare și o promovează oriunde în lume.
Drepturile de proprietate intelectuală se împart în două mari categorii, anume cele de autor, care protejează creațiile literare, artistice și științifice, și cele de proprietate industrială, care includ brevetele şi patentele.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Unele crize de furie şi iritabilitate pot pune la pământ înţelegerile, negocierile de ordin financiar. Vă arătați croit prea dintr-o bucată...

Bancul zilei

Un polițist oprește un student pe stradă pentru a-i verifica actele: Așa, văd că nu lucrăm….Așa este.Înseamnă că trândăvim...