14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Turnuleț cu cremă de brânză și dulceață

Reţeta de weekend – Turnuleț cu cremă de brânză și dulceață

Ingrediente

Pentru clătite: 400 g făină, 2 linguri zahăr, 4 ouă, 1 litru lapte, 1 praf sare, 2 linguri ulei
Pentru umplutură: 250 g cremă de brânză (mascarpone), 700 g smântână cu 32% grăsime, 150 g zahăr pudră, 200 g dulceață de căpșuni

Mod de preparare:

Pentru clătite, bați ouăle cu zahărul. Adaugi făina și sarea. Torni laptele și amesteci continuu. Lași compoziția deoparte 20 de minute, apoi încorporezi uleiul. Dai aluatul la rece 30 de minute. Torni, într-o tigaie încinsă, câte un polonic din aluat. Coci fiecare clătită pe ambele părți. Pentru umplutură, bați crema de brânză, adaugi smântâna și mixezi 3-4 minute, până obții o cremă care se ține, apoi încorporezi zahărul mixând continuu. Dai crema la rece înainte să asamblezi turnulețul. Peste fiecare foaie de clătită întinzi, alternând, cremă și dulceață de căpșuni. Păstrezi și pentru decor.

Menţiuni:

Dai la frigider o oră și, înainte să îl servești, îl decorezi cu crema și dulceața păstrate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS