16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin27 martie, ziua mondială a teatrului

27 martie, ziua mondială a teatrului

La 27 martie, începând din 1962, artişti şi publicul celebrează ziua mondială a teatrului. Sărbătoarea este un moment de recunoaștere a forţei de comunicare pe care o are teatrul, dincolo de toate frontierele geografice sau culturale, lingvistice, religioase sau politice. Arta scenică ne ajută să descoperim lumi fascinante. În prezent, peste 100 de ţări sunt membre ale Institutului Internaţional de Teatru.
Ziua Mondială a Teatrului este un eveniment dedicat unui act cultural menit să redea, în diferite viziuni, momente importante din istoria şi caracteristicile unui popor, dar şi o sursă de divertisment şi inspiraţie care poate uni culturi şi naţiuni din orice colţ al lumii. Este o formă de exprimare care depinde de spaţiu şi public, şi care are menirea de a informa şi educa, de a trezi emoţii, de a smulge un zâmbet sau o lacrimă.
Ziua Mondială a Teatrului este sărbătorită prin spectacole şi concerte, prilejuind spectatorilor întâlnirea cu personalităţile artistice favorite, dar şi o serie de alte manifestări teatrale, punctul central fiind transmiterea unui mesaj tradiţional internaţional de către o personalitate a culturii mondiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS