Acasă Magazin Apariția florilor de cireș în Tokyo marchează sosirea oficială a primăverii

Apariția florilor de cireș în Tokyo marchează sosirea oficială a primăverii

-

Primăvara şi-a anunţat sâmbătă sosirea oficială la Tokyo, unde agenţia meteo naţională a semnalat înflorirea cireşilor, dând startul sărbătoririi acestui anotimp, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Experţii agenţiei meteo, care studiază cireşii de la templul Yasukuni, au constat apariţia primelor flori cu nouă zile înainte de data obişnuită.

Timp de două săptămâni, sezonul cireşilor înfloriţi este marcat de o avalanşă de culori roz şi alb pe străzi, în şcoli şi temple, celebrând sosirea primăverii. „Temperaturile blânde de la sfârşitul lui februarie şi începutul lunii martie au accelerat procesul de înflorire”, a explicat un responsabilul al agenţiei meteo, prezent sâmbătă la templul Yasukuni, din centrul capitalei nipone.

Sosirea oficială a primăverii la Tokyo a fost preluată de principalele mass-media japoneze, în timp ce agenţiile de prognoză meteo rivalizau în predicţii privind venirea primăverii şi în celelalte mari oraşe ale ţării. La Tokyo, înflorirea completă a cireşilor va avea loc peste o săptămână, când se va da startul la numeroase întâlniri, de multe ori însoţite de alcool, între familii, prieteni şi colegi în parcurile capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.