27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - File de cod în crustă crocantă

Reţeta de weekend – File de cod în crustă crocantă

Ingrediente:

1/4 ceaşcă de lapte, o bucată de file de cod, doi cartofi, doi căţei de usturoi, 1/4 cană de făină, două ouă, o cană de pesmet, 1/2 lămâie feliată, 1/4 ceaşcă de sos tartar.

Mod de preparare:

Pentru început, se preîncălzeşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă. Se taie cartofii în treimi, iar apoi se adaugă într-un bol mare. Se asezonează cu ulei şi usturoi, apoi se pun, într-un singur strat, în tava de copt. Se introduc la cuptor şi se coc timp de aproximativ 25 de minute.
Între timp, se pune făina într-o farfurie şi se lasă deoparte. Apoi într-un bol mic, se bat ouăle împreună cu laptele şi se lasă deoparte. Se pune pesmetul într-o farfurie şi se aşază lângă celelalte două. Se trece fileul de cod prin făină, apoi prin amestecul de lapte şi ouă, iar la final se tăvăleşte bine prin pesmet. Se aşază în tava de copt împreună cu feliile de lâmâie. Se introduce la cuptor, pentru aproximativ 15 minute, până ce peştele se rumeneşte. După ce peştele e gata, se transferă pe un platou de servire împreună cu cartofii.

Menţiune:

Se serveşte imediat împreună cu sos tartar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS