8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA început Anul Câinelui de Pământ

A început Anul Câinelui de Pământ

A fost sărbătoare mare în China, unde oamenii au marcat – prin sunete de clopot, rugăciuni la templu şi spectacole de lumini – trecerea în noul an. Vineri a început Anul Câinelui de pământ, care le va aduce bunăstare celor care au investit la bursă sau în domeniul imobiliar. Maeştrii Feng Shui mai spun că, în următoarele 12 luni, va creşte însă si riscul de dezastre naturale în ţările din emisfera nordică.

Anul Câinelui a fost întâmpinat în Beijing cu tradiţionalele bătăi de clopot. La Hong Kong, în schimb, oamenii au stat la cozi uriaşe în faţa templelor. Tradiţia spune că cei care aprind beţişoare parfumate şi înalţă rugăciuni la ora 11 noaptea vor avea parte de un an nou îmbelşugat.

Tradiţia cere ca anul nou să fie întâmpinat cu zgomot şi artificii, întrucât acestea alungă spiritele rele. În plus, familiile care se aşează la masa trebuie să mănânce tradiţionalele găluşte, ca să aibă noroc. Găluştele sunt preparate acasă şi toată lumea contribuie la gatit.

Cina în familie e tradiţie de anul nou, în China. De altfel, spun maestrii Feng Shui, pentru cei care s-au născut în zodia Câinelui, anul nou va veni cu provocări şi ghinioane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS