Acasă Magazin Astăzi este Ziua internaţională fără telefoane mobile

Astăzi este Ziua internaţională fără telefoane mobile

-

Astăzi este a 17-a aniversare a Zilei mondiale fără telefoane mobile. Această iniţiativă i-a aparţinut, în 2001, scriitorului francez Philippe Marsollier, cunoscut mai degrabă ca Phil Marso. Recomandarea sa a fost salutată la momentul respectiv. Pe atunci, nici dependenţa de gadgeturi nu era atât de răspândită. “Revoluţia smartphone” nu începuse, americanii de la Apple lansând primul iPhone în 2007.
Dispozitivele inteligente au schimbat radical modul în care ne comportăm şi comunicăm cu ceilalţi.
Nu puţine sunt situaţiile în care pot fi văzute grupuri de persoane care, deşi adunate la aceeaşi masă pentru a socializa, privesc în ecranele luminoase.
Nomofobia este spaima de a rămâne fără telefonul mobil.
Cursa în care companiile producătoare scot modele după modele, încurajată fiind de cererea tot mai crescută, are un impact negativ asupra mediului înconjurător. Telefoanele mobile încorporează materiale care, odată ce sunt aruncate la întâmplare, poluează natura.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.