16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Empanadas cu carne

Reţeta de weekend – Empanadas cu carne

Ingrediente (10 porţii):
300 g făină, 125 g margarină, 4 ouă, 300 g carne tocată de vită, 50 g alune, 50 ml vin alb, 3 linguri ulei, 1 ceapă, piper, 2 linguri bulion, sare, 1 ardei iute, 1 linguriţă oţet.

Mod de preparare:
Faceţi un aluat din făină, margarină, două ouă, sare, o linguriţă de oţet şi puţină apă caldă. Frământaţi aluatul şi lăsaţi-l la frigider cât pregătiţi umplutura. Tăiaţi ceapa mărunt şi o căliţi câteva minute în ulei încins. Adăugaţi alunele tocate, carnea, vinul alb şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit 20 de minute. După ce s-a călit, puneţi ardeiul tocat şi bulionul, potriviţi gustul cu sare şi piper, daţi umplutura deoparte şi amestecaţi-o cu un ou.
Întindeţi aluatul într-o foaie subţire, tăiaţi discuri de 10 cm diametru, puneţi pe ­fiecare bucată de aluat două linguri de compoziţie de carne şi pliaţi plăcinţelele. Lipiţi aluatul de pe margini bine, prinzând cu degetele sau apăsând cu o furculiţă. Ungeţi-le cu gălbenuş de ou, aşezaţi-le într-o formă unsă cu ulei şi daţi-le la cuptor pentru 35 de minute.

Menţiuni:
Se servesc ca aperitiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS