Acasă Magazin Depăşeşti viteza - rămâi fără maşină sau ajungi după gratii

Depăşeşti viteza – rămâi fără maşină sau ajungi după gratii

-

Vitezomanii trebuie să ştie că există ţări unde nerespectarea regulilor de circulație se pedepsește aspru. Codul rutier din Elveţia, din 2013, prevede amenzi uriaşe pentru depăşirea vitezei legale şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Amenzile prevăd confiscarea automobilului, închisoare de la unu la patru ani şi retragerea dreptului de a conduce pe viaţă. Aceste amenzi se aplică celor care conduc cu 70 km/h în zone cu 30, cu 100 km/h în zone cu 50, cu 140 km/h în zone cu 80 şi rularea cu 200 km/h pe autostradă. Unui german care a fost prins, anul trecut, în Elveţia conducând cu 215 km/oră, pe o şosea unde viteza admisă era 120 km/oră i-a fost confiscată maşina în folosul statului, a plătit o amendă în valoare de mii de franci şi a fost condamnat la doi ani de închisoare.
În Olanda, amenzile sunt printre cele mai mari din Europa. Cei care depăşesc viteza legală cu 100% rămân fără maşină, aceasta fiind confiscată în folosul statului.
În Emiratele Arabe Unite, pentru conducerea sub influenţa alcoolului, şoferii fac închisoare, amenda este de 4.500 de euro, iar maşinile sunt confiscate pentru două luni de zile. Pentru vitezomani, amenzile sunt de maximum 800 de euro, iar maşina este confiscată 60 de zile.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.