17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDoi americani au câştigat la loterie peste un miliard de dolari

Doi americani au câştigat la loterie peste un miliard de dolari

Un american din New Hampshire a câştigat 560 milioane de dolari la loteria Powerball , la două zile după ce un norocos din Florida câştigase 450 milioane de dolari. Oficiali din cadrul loteriei au anunţat, aseară, că este prentru prima oara în istoria acestor jocuri când se câştigă atât de mult, potrivit www.independent.co.uk.
Biletul câştigator din New Hampshire a fost vândut într-o piaţă din Merrimack, un oraş cu doar 25.000 de locuitori, potrivit reprezentanţilor loteriei.
În Florida, biletul câştigator a fost vândut într-o băcănie din mica localitate Port Richey.
Oficialii loteriei i-au felicitat pe cei doi câştigători şi le-au sugerat să fie foarte precauţi. “Înainte de a-şi face planuri să-li cumpere iahturi sau proprietăţi, îi sfătuiesc pe câştigători să proceseze ce înseamnă acest premiu”, a spus Charlie McIntyre, directorul executiv al loteriei din New Hampshire.

Câştigătorul din Hampshire poate să opteze pentru ridicarea integrală a câştigului sau poate alege varianata de a primi anual, timp de 30 de ani suma de 358,5 millioane de dolari. Magazinul de unde a fost cumpărat biletul va primi un comision de 75.000 de dolari.

Câştigătorul din Florida are la dispoziţie 180 de zile pentru a-şi revendica premiul, care poate fi ridicat integral sau în rate anuale de 281,2 millioane de dolari, timp de 30 de ani. Magazinul 7-Eleven care a vândut biletul va primi un comision de 100.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS