8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Rulouri cu ciocolată

Reţeta de weekend – Rulouri cu ciocolată

Ingrediente:

Pentru rulouri: 200 g unt, 200 g făină, 1 praf sare, 200 g zahăr, 9 albușuri
Pentru cremă: 600 g ciocolată neagră, 400 ml smântână pentru frișcă

Mod de preparare:

Mixezi untul cu zahărul până obții o compoziție pufoasă. Adaugi albușurile, făina și sarea și continui să mixezi până se omogenizează toate ingredientele. Dai aluatul la rece 2 ore.
Separat, pregătești crema. Pui smântâna pe foc, iar când începe să fiarbă, o dai deoparte și adaugi 400 g ciocolată. După ce ciocolata se topește, lași compoziția până se răcește bine. Ulterior, o mixezi până obții o cremă pufoasă.
Din aluatul rece formezi dreptunghiuri cu grosimea de 1 mm pe care le coci pe o tavă cu hârtie de copt, 15 minute, la 180 °C, până devin aurii. Le scoți din cuptor și le rulezi imediat. Topești 200 g de ciocolată neagră pe baie de aburi. Treci marginile fiecărui rulou prin ciocolata topită, apoi le umpli cu crema de ciocolată, cu ajutorul unui poș.

Menţiuni:

Rulourile se pot umple şi cu cremă de vanilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS