Acasă Magazin Cum scapi de flatulenţă cu remedii naturiste

Cum scapi de flatulenţă cu remedii naturiste

-

Flatulenţa este una dintre cele mai banale afecţiuni, putând fi considerată chiar o normalitate a organismului. Când flatulenţa este însă excesivă, putem să apelăm la câteva remedii naturiste pentru a nu ne afla într-o situație neplăcută în timpul unei şedinţe sau la o întâlnire, când eliminarea gazelor intestinale n-ar face altceva decât să stânjenească pe toată lumea. Flatulenţa este deseori însoţită de balonare şi este cauzată de înghiţirea excesivă a aerului în timpul meselor, combinarea nefericită a alimentelor, sindromul colonului iritabil, excesele alimentare, graba la masă, anumite alimente care favorizează apariţia gazelor intestinale (varza, fasolea, mazărea etc.), dar şi de intoleranţa la gluten sau lactoză.

Cele mai bune remedii naturiste pentru flatulenţă

1. Consumaţi ghimbir. Ghimbirul are proprietăţi antiinflamatorii. De aceea, fie că îl consumaţi în sucuri, în salate sau în ceaiuri, el o să va ajute să scăpaţi de gazele intestinale şi să vă simţiţi mai bine.

2. Consumaţi iaurt. Dacă mâncaţi zilnic două-trei iaurturi simple, fără arome, care conţin probiotice, o să scăpaţi rapid de balonare şi gaze intestinale. Iaurtul accelerează tranzitul intestinal, îmbunătăţeşte digestia şi reduce balonarea.

3. Beţi ceaiuri de muşeţel, mentă şi nucşoară. Aceste ceaiuri sunt de ajutor când vine vorba de flatulenţă şi calmarea crampelor stomacale. Ceaiul de mentă trebuie evitat dacă aveţi arsuri gastrice sau reflux gastroesofagian. Ceaiul verde este, de asemenea, recomandat ca remediu pentru flatulenţă şi balonare.

4. Beţi apă cu bicarbonat de sodiu, este remediul cel mai la îndemână când vine vorba de balonare, arsuri gastrice şi flatulenţă. Puneţi o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi o felie de lămâie într-un pahar cu apă, amestecaţi bine şi consumaţi această băutură când aveţi probleme cu gazele intestinale.

5. În situaţiile de balonare şi gaze intestinale este recomandat să beţi un pahar de apă în care să amestecaţi o lingură de oţet de mere şi una de miere. Oţetul de mere stimulează producerea de acid gastric, iar mâncarea va fi digerată mai uşor.

6. Beţi un pahar de apă călduţă cu lămâie. Nu doar că vă scapă de gazele intestinale, dar vă şi detoxifiază organismul. Un pahar de apă călduţă cu lămâie consumat dimineaţa vă va ajuta să preveniţi instalarea balonării şi a flatulenţei.

7. Mestecarea seminţelor de chimen este un remediu foarte vechi împotriva balonării şi flatulenţei. Chimenul ajută mâncarea să se digere mai bine şi vă scapă de disconfortul de la nivelul abdomenului.

8. Adăugaţi turmeric, cardamon, coriandru, oregano şi rozmarin în mâncăruri. Toate aceste plante aromatice vă ajută să scăpaţi de gazele intestinale, dar şi să preveniţi instalarea lor. De asemenea, îmbunătăţesc digestia.

9. Consumaţi seminţe de muştar. În momentele de flatulenţă, luaţi două seminţe de muştar cu un pahar de apă înainte de micul dejun, după care continuaţi să luaţi seminţe de muştar cu apă, la fiecare oră, gradual, până ajungeţi la 12 seminţe pe oră. După ce scăpaţi de gazele intestinale, continuaţi să mai luaţi două-trei zile câte două seminţe de muştar pe zi cu un pahar cu apă.

Medicii recomandă pentru evitarea flatulenţei să aveţi grijă să nu mestecaţi gumă (vă face să înghiţiţi mai mult aer), să nu consumaţi băuturi carbogazoase, să evitaţi berea, să consumaţi cu moderaţie alimentele care produc gaze intestinale (ceapă, mazăre, fasole, năut, castraveţi, varză, mâncăruri grase, ouă, conopidă, porumb etc.), să nu beţi cu paiul şi să nu fumaţi imediat după ce aţi mâncat.

ȘTIRI VIDEO GdS