12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Somon cu sparanghel

Reţeta de weekend – Somon cu sparanghel

Ingrediente pentru 4 porţii:

450 g file de somon, 2 linguri pătrunjel italian, tocat, 2 lingurițe coajă de lămâie, 1/4 linguriță piper negru măcinat, 450 g sparanghel, tăiat pe jumătate, 1 linguriță ulei de măsline, 1/8 linguriță sare, 1 cățel usturoi, tocat, felii de lămâie.

Mod de preparare:

Tapetați cu hârtie de copt o tigaie de cuptor. Introduceți tigaia în cuptorul încins la 250 de grade Celsius. Într-un bol mic combinați pătrunjelul, coaja de lămâie și piperul. Împărțiți amestecul în două boluri. Porționați somonul în patru felii egale. Frecați partea fără piele cu jumătate din amestecul de pătrunjel. Într-un bol mediu, amestecați sparanghelul cu ulei de măsline și sare. Scoateți tigaia din cuptor și montați bucățile de pește cu pielea în jos. Așezați sparanghelul într-un singur strat în jurul peștelui. Introduceți tigaia în cuptor pentru 14-16 minute sau până când sparanghelul se pătrunde ușor cu furculița. La final, presărați restul amestecului de pătrunjel și usturoi pe deasupra.

Menţiuni:

Se serveşte cu sparanghel și felii de lămâie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS