Ingrediente:

3 roșii mari, 2 conopide, 1 ceapă, 4-5 linguri ulei, 2-3 căței usturoi, ½ pahar apă, cașcaval, unt, sare, piper, salată verde, ridichi, opțional.

Mod de preparare:

Speli roșiile, le tai capacele, apoi le scoți pulpa. Le condimentezi cu sare și piper, după gust. Le umpli cu un amestec format din pulpa de roșii rămasă, usturoiul tocat, ceapa călită și o jumătate de conopidă opărită și mărunțită. Așezi roșiile umplute într-un vas termorezistent, uns cu puțin unt. Presari în jurul lor buchețele de conopidă opărite în prealabil, în apă cu sare.
Stropești totul cu ulei și puțină apă. Razi cașcaval uniform și dai vasul la cuptor, 20-30 de minute, până se rumenește ușor.

Menţiuni:

Servești, dacă vrei, cu salată verde și ridichi.