13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Minestrone de vară

Reţeta de weekend – Minestrone de vară

Ingrediente pentru 4 porţii:

3 linguri ulei de măsline, 2 fire de praz fin feliate, 2 tije de apio (țelină dulce) feliate marunt, 2 dovlecei tăiați cuburi, 4 căței de usturoi tocați mărunt, 1 l supă de legume, 250 g sparanghel tocat, 100 g mazăre proaspătă sau congelată, 200 g fasole verde, 1 legătură mică de busuioc tocat, pâine prăjită pentru servit.

Mod de preparare:

Se încălzește uleiul într-o cratiță mare, se adaugă prazul împreună cu țelina și se fierbe timp de 8 minute până se înmoaie. Se adaugă dovleceii și usturoiul. Se gătește ușor timp de 5 minute, nu mai mult. Se toarnă supa de legume, se acoperă vasul cu un capac și se lasă la fiert timp de 10 minute. Se adaugă sparanghelul, mazărea și fasolea verde. Se fierbe totul timp de încă 4 minute, până când legumele sunt gătite. Se presară busuiocul tocat și se asezonează după gust.

Menţiune:

Se servește cu felii de pâine prăjită și busuioc opțional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS