Acasă Magazin Reţeta de weekend - Chec cu mere

Reţeta de weekend – Chec cu mere

-

Ingrediente:

Mere – 6 bucăţi, făină – 320 gr., unt – 220 gr., topit; zahăr – 200 gr., ouă – 4, sare – un vârf de linguriţă, esenţă de vanilie – 2 ml, praf de copt – 10 gr., bicarbonat de sodiu – 1/2 linguriţă, scorţişoară – 1 linguriţă. Pentru glazură: zahăr pudră – 125 gr., apă – 2 linguri.

Mod de preparare:

Făina este amestecată cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare şi scorţişoara. Într-un alt bol se pun ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie. Se amestecă până când zahărul se dizolvă. Peste ouă se adaugă untul topit şi răcit şi se amestecă. La final, se încorporează amestecul umed în cel uscat. Se omogenizează bine şi se lasă la o parte. Merele se decojesc şi se taie în cubuleţe mici. Acestea se încorporează în aluat. Aluatul se transferă într-o tavă rotundă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se nivelează bine aluatul şi se coace în cuptorul încins la 180 de grade pentru 50 de minute sau până când trece testul scobitorii. După ce este copt se scoate din formă şi se lasă să se răcească complet. După ce checul s-a răcit se poate face glazură. Zahărul pudră se pune în bolul mixerului şi se adaugă treptat câteva picături de apă. Mixați până se formează o glazură.
Checul se glazurează şi se porţionează.

ȘTIRI VIDEO GdS

România U15 se duelează cu Cipru în ultimele jocuri ale anului

Naţionala României U15 va disputa în perioada 19-21 noiembrie două jocuri amicale în compania selecționatei Ciprului, la Centrul Național de Fotbal Buftea....

Șase transfugi intoxicaţi cu fum, găsiţi pe o navă în Portul Constanța

Șase transfugi au fost evacuați, duminică noapte, de pe o navă aflată în Portul Constanța, după ce s-au intoxicat cu fum. Incidentul s-a petrecut după ce aceştia au aprins o saltea dintr-o cabină.