13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Ruladă cu cremă de mascarpone şi ciocolată

Reţeta de weekend – Ruladă cu cremă de mascarpone şi ciocolată

 

Ingrediente:
3 ouă, 5 linguri de apă fierbinte, un plic de zahăr vanilat, o sticluţă cu esenţă de vanilie, 100 g zahăr, 50 g amidon, o linguriţă rasă cu praf de copt, 150 g mascarpone, ciocolată.

Mod de preparare:
Spălăm bine ouăle şi apoi le separăm. Batem bine albuşurile cu un praf de sare şi când s-a întărit spuma, adăugăm zahărul. Încet, adăugăm pe rând cele cinci linguri de apă fierbinte, fiartă, nu de la robinet. Adăugăm gălbenuşurile, unul câte unul, şi amestecăm bine. Separat, amestecăm amidonul cu praful de copt şi le adăugăm compoziţiei de ouă. Tapetăm tava de aragaz cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia. Dăm la cuptor pentru 20 de minute, la 130°.
Presărăm zahăr pe un prosop de bucătărie, punem foaia de pandişpan şi o rulăm cu prosopul. Lăsăm să se răcească şi între timp facem crema. Mixăm mascarpone cu trei linguri de zahăr şi un plic de zahăr vanilat Bourbon şi adăugăm ciocolata dată pe răzătoarea mică. Întindem crema peste foaia de pandişpan şi apoi rulăm cu grijă rulada.
Nu se rupe, foaia nu e fragilă, se rulează foarte uşor, cu grijă.

Menţiuni:
Se dă la frigider pentru câteva ore, iar apoi se serveşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS