29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLucruri mai puțin știute despre folia cu bule

Lucruri mai puțin știute despre folia cu bule

În 1957, inginerul Alfred W. Fielding şi inventatorul elveţian Marc Chavannes au încercat să fabrice un tapet texturat, din două straturi cu bule de aer la mijloc. Clienţii nu au fost încântaţi de acest produs şi inventatorii au schimbat macazul, dorind să comercializeze folia drept izolaţie pentru case. Au înregistrat însă un nou eşec.
Frederick W. Bowers, membru al echipei de mar-keting a celor doi inventatori, a realizat că folia cu bule poate fi folosită ca ambalaj. Ideea a fost pusă în aplicare în cazul computerului IBM 1401, care necesita un ambalaj foarte bun, din cauza pieselor sensibile. În 1960, Fielding şi Chavannes au înfiinţat compania Sealed Air Corporation, produsul său emblematic fiind Bubble Wrap.
Potrivit site-ului Sealed Air Corporation, „încă de la început, Bubble Wrap a fost revoluţionar, atât ca produs, cât şi ca valoare oferită. A reuşit să reducă costurile de ambalare deoarece se folosea mai puţin material, se reduceau dimensiunea şi greutatea pachetului şi sumele pierdute de pe urma deteriorării produselor. Cu alte cuvinte, Bubble Wrap a promovat sustenabilitatea înainte ca «sustenabil» să devină un trend în marketing“. În 2014, Sealed Air a avut venituri de 7,8 miliarde de dolari, iar Bubble Wrap este cel mai popular produs al companiei, scrie mental-floss.com.
Bubble Wrap este o marcă înregistrată, care se aplică doar versiunii de produs fabricate de Sealed Air.
În data de 19 septembrie 2015, un grup de 2.681 de cercetaşi din Denver a intrat în Cartea Recordurilor, pentru „cei mai mulţi oameni care au spart o folie cu bule în acelaşi timp“.
Începând cu 2015, spre dezamăgirea celor obişnuiţi să spargă foliile cu bule, Sealed Air a reinventat formula Bubble Wrap, transformând-o în iBubble Wrap, o versiune „discretă“ a celebrului produs de ambalare.
Vestea privind apariţia foliei cu bule care nu produce zgomot i-a întristat pe fanii produsului, dar versiunea originală poate fi achiziţionată în continuare, spre fericirea acestora.
Descopera.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS