9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCărţile care vor apărea în 2017

Cărţile care vor apărea în 2017

Editura Nemira pregăteşte în 2017 apariţii editoriale de excepţie în colecţiile consacrate, atât continuări ale seriilor aşteptate de cititori, cât şi autori noi în portofoliu.
Colecţia Babel de literatură străină, coordonată de Dana Ionescu, va cuprinde cărţile: „Floarea albastră“, de Penelope Fitzgerald, un roman despre viaţa faimosului poet Novalis; „Zeii tangoului“, de Carolina De Robertis, o poveste emoţionantă despre pasiunea pentru tango a unei tinere de 17 ani.

Colecţia Yorick de arte ale spectacolului, coordonată de Monica Andronescu, va cuprinde cartea „Teatrul asupriţilor“, de Augusto Boal, o traducere în premieră în România a cărţii-canon despre teatru ca practică socială, iar pe de altă parte se pregăteşte o ediţie nouă şi adăugită Bricabrac, scrisă de regizorul Lucian Pintilie, un document extraordinar despre culisele teatrului şi filmului.

Colecţia Nautilus SF&F, coordonată de Ana Nicolau, va cuprinde seria „Outlander“, de Diana Gabaldon, continuă cu romanele „Cercul de piatră“ şi „Drums of Autumn“, seria de autor dedicată fraţilor Arkadi şi Boris Strugaţki. Vor urma volumele „Lunea începe sâmbăta“ şi „Picnic la marginea drumului“, seria Pământul lung, de Terry Prattchett şi Stephen Baxter. Colecţia continuă cu „The Long War“, seria „Revelation Space“, de Alastair Reynolds, un space-opera despre pericolele călătoriei în spaţiu.

Alte cărţi cu subiect ştiinţifico-fantastic sunt: „Central Station“, al tânărului scriitor israelian Lavie Tidhar, un roman science-fiction pasionant despre călătoriile interstelare. „Armada“, de Ernst Cline, autorul romanului-cult „Ready Player One“, descrie o invazie extraterestră ce poate fi oprită pe ritmuri de rock, cu multe referinţe la francize SF îndrăgite, ca Star Wars şi Star Trek. „Aurora“, de Kim Stanley Robinson, este un roman cu care autorul revine la teme hard-SF precum inteligenţa artificială şi efectele călătoriei spaţiale asupra oamenilor. O nouă ediţie a povestirilor scrise de Ted Chiang, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori de science-fiction din lume. Din acest volum face parte şi „Povestea vieţii tale“, care a inspirat filmul „Arrival“. Trilogia „Omul arămiu“, de Robin Hobb, se încheie cu romanul „Fool’s Fate“. În seria „Witcher“, de Andrzej Sapkowski, apare „Blood of Elves“. „Uprooted“, cel mai nou roman al lui Naomi Novik, câştigător al premiilor Nebula şi Locus în 2016, este o carte în stilul poveştilor slavice, cu nenumărate referinţe la basme europene cunoscute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS