20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Magazin Obiect misterios descoperit de Marina Regală Canadiană

Obiect misterios descoperit de Marina Regală Canadiană

 

Marina Regală Canadiană a demarat investigaţii pentru a examina un obiect misterios descoperit de un scufundător, obiect care ar putea fi, de fapt, o bombă nucleară pierdută în primele zile ale Războiului Rece, scrie Descoperă.
Sean Smyrichinsky a făcut această descoperire atunci când se afla în apropierea Insulei Banks, zonă apropiată de locaţia în care un bombardier al Statelor Unite s-a prăbuşit în anul 1950, după ce bomba Mark IV a fost pierdută pe 14 noiembrie.
Smyrichinsky a afirmat: „Am înotat puţin mai departe de barcă şi am găsit un obiect pe care nu l-am mai văzut niciodată până atunci. Prima mea reacţie a fost: „O, Doamne, am descoperit un OZN!“ În momentul în care acesta s-a documentat cu privire la provenienţa acestui obiect, a intrat în contact cu o imagine a bombei Mark IV şi a realizat că este foarte similară cu obiectul pe care l-a descoperit.
Într-o carte publicată în cursul acestui an, Dirk Septer a relatat povestea acestei bombe pierdute. „Aproape de miezul nopţii, pe 13 februarie 1950, trei motoare ale bombardierului US Air Force B-36 Intercontinental au luat foc când se aflau deasupra coastei de nord-vest a Canadei. Echipa de la bordul său s-a paraşutat, iar avionul s-a prăbuşit undeva în Oceanul Pacific. Patru ani mai târziu, rămăşiţele acestuia au fost descoperite accidental într-o locaţie aflată la o distanţă mare faţă de cea în care s-a prăbuşit, la trei ore de zbor în direcţia opusă faţă de cea a avionului, pe coasta munţilor din Columbia. După ani în care nu a fost declarat nimic, SUA au admis, în final, că au pierdut una dintre bombele nucleare. În ceea ce priveşte membrii echipei, cinci dintre ei au murit, iar 12 au supravieţuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...