11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFenomen cosmic deosebit pe parcursul lunii august

Fenomen cosmic deosebit pe parcursul lunii august

january5planetsalignment

Un fenomen cosmic deosebit va putea fi observat din orice colţ al lumii, cu ochiul liber, în luna august, mai precis pe 21 august.
Acesta constă în alinierea planetelor Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn, care s-a mai întâmplat la începutul acestui an. Aceleaşi cinci planete vor fi vizibile după apusul Soarelui şi nu înainte de răsărit, cum s-a întâmplat în cazul fenomenului precedent, care nu a mai fost văzut pe cer de zece ani.
Ultima dată când s-a întâmplat aşa ceva a fost în perioada 15 decembrie 2004 – 15 ianuarie 2005. Jupiter va fi prima vizibilă, urmată de roşiatica Marte, apoi de Saturn cel auriu, de Venus cea strălucitoare şi în cele din urmă de Mercur, a explicat dr. Alan Duffy, de la Universitatea Swinburne, din Melbourne, Australia.
Conform cercetătorului dr. Duffy, alinierea planetelor va putea fi cel mai bine văzută pe 21 august.
Fenomenul astronomic va putea fi observat cu cea mai mare claritate după apusul Soarelui, moment în care Mercur şi Venus se vor afla la cea mai mică distanţă faţă de astrul solar. De exemplu, Venus va fi poziţionat, la un moment dat, la un unghi de numai zece grade faţă de Soare.
Venus şi Jupiter vor fi cel mai uşor de văzut cu ochiul liber, dat fiind faptul că sunt unele dintre cele mai mari obiecte cosmice din Sistemul Solar. Mercur, Marte şi Saturn vor putea fi, de asemenea, reperate pe cer, însă ele vor fi mai puţin vizibile.
Alinierea lui Mercur, Venus, Jupiter, Marte şi Saturn va putea fi observată din orice loc de pe Terra, iar dacă vei rata şi acest eveniment, vei mai avea ocazia să fii martorul unuia similar, ce se va produce în octombrie 2018.

Astrologii ne liniştesc

Astrologul Cristina Demetrescu ne linişteşte şi spune că trebuie să ne bucurăm de acest eveniment. Din punct de vedere astrologic, toate zodiile vor avea de câştigat de pe seama acestui eveniment.
„Modelul astrologic formează un fel de colţ. E un Trigon. E un aspect pozitiv, căci alinierea lui Venus, Mercur şi Jupiter ne ajută să găsim soluţii pe care nu mai credeam că le găsim“, a declarat Cristina Demetrescu.
„Atenţie la contracte, pot apărea probleme de sănătate“, avertizează astrologul. Cuadratura Jupiter-Venus aduce noroc în toate domeniile.
Cele mai afectate zodii în perioada următoare sunt cele guvernate de cele cinci planete: Fecioarele şi Gemenii (guvernaţi de Mercur); Capricornii şi Vărsătorii (guvernaţi de Saturn); Peştii (guvernaţi de Jupiter); Berbecii şi Scorpionii (guvernaţi de Marte); Taurii şi Balanţele (guvernaţi de Venus).
Aşadar, urmează o perioadă în care trebuie să căutăm în noi înşine rezolvările la toate problemele. Beneficiem de puterile impresionante ale acestor planete. Mercur, planeta înţelepciunii, Saturn, planeta sacrificiului, şi Venus, planeta senzualităţii şi a erotismului fac o conjunctură impresionantă pentru binele tuturor nativilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS