11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAstronomii au descifrat codul Morse descoperit pe Marte

Astronomii au descifrat codul Morse descoperit pe Marte

marsmorse

NASA a descoperit pe Marte o serie de dune de nisip închise la culoare, care seamănă cu punctele şi liniile utilizate în codul Morse, scrie descopera.ro. Nu este prima dată când cercetătorii au descoperit modele în nisipul de pe Marte, dar mulţumită topografiei unice, aceste dune regăsite în zona de sud a planetei pot fi pentru prima dată descifrate de cercetători.
Acest mesaj este o formaţiune naturală, precum dunele de nisip de pe Pământ. Punctele şi liniile de pe dune au fost create de direcţa de bătaie a vântului, ieşind din discuţie o posibilă dovadă a vieţii extraterestre.
Modelul de pe aceste dune este atât de proeminent, deoarece este localizat într-o depresiune circulară, unde se regăseşte o cantitate mult mai mică de nisip. Dunele lineare sunt formate de vânturile bidirecţionale, formarea punctelor este încă un mister pentru cercetători.
Geofizicienii consideră că modelul s-a format în timp ce un alt factor a întrerupt producerea dunelor liniare. Aceştia speră ca în urma unor observaţii mai amănunţite să poată descoperi modul de formare a dunelor de nisip de pe Marte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS