22.8 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Magazin A murit scriitorul și futurologul american Alvin Toffler

A murit scriitorul și futurologul american Alvin Toffler

-

Scriitorul și futurologul american Alvin Toffler, autor al unor cărți de succes care au inspirat mai mulți lideri mondiali, a decedat la Los Angeles la vârsta de 87 de ani, a anunțat miercuri cabinetul de consultanță pe care l-a fondat, potrivit Agerpres.
Autorul a murit luni la domiciliul său, a precizat Toffler Associates într-un comunicat, fără a face referire la cauza morții.
În cea mai celebră carte a sa, „Șocul viitorului”, publicată în 1970, Alvin Toffler se ocupă de schimbările sociale așteptate în lume.
Pe parcursul carierei sale, el a prezis corect mai multe evoluții economice și tehnologice, cum ar fi clonarea, accelerarea transmiterii informațiilor și apariția căsătoriilor gay. El a popularizat de asemenea expresia „exces de informație”.
Mai mulți lideri mondiali, printre care ultimul președinte sovietic Mihail Gorbaciov și fostul secretar general al Partidului Comunist Chinez Zhao Ziyang, s-au declarat inspirați de scrierile sale și chiar l-au consultat în anii 1980.
Publicat în 50 de țări, „Șocul viitorului” s-a vândut în 15 milioane de exemplare, potrivit site-ului lui Alvin Toffler.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.