3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA murit scriitorul și futurologul american Alvin Toffler

A murit scriitorul și futurologul american Alvin Toffler

Scriitorul și futurologul american Alvin Toffler, autor al unor cărți de succes care au inspirat mai mulți lideri mondiali, a decedat la Los Angeles la vârsta de 87 de ani, a anunțat miercuri cabinetul de consultanță pe care l-a fondat, potrivit Agerpres.
Autorul a murit luni la domiciliul său, a precizat Toffler Associates într-un comunicat, fără a face referire la cauza morții.
În cea mai celebră carte a sa, „Șocul viitorului”, publicată în 1970, Alvin Toffler se ocupă de schimbările sociale așteptate în lume.
Pe parcursul carierei sale, el a prezis corect mai multe evoluții economice și tehnologice, cum ar fi clonarea, accelerarea transmiterii informațiilor și apariția căsătoriilor gay. El a popularizat de asemenea expresia „exces de informație”.
Mai mulți lideri mondiali, printre care ultimul președinte sovietic Mihail Gorbaciov și fostul secretar general al Partidului Comunist Chinez Zhao Ziyang, s-au declarat inspirați de scrierile sale și chiar l-au consultat în anii 1980.
Publicat în 50 de țări, „Șocul viitorului” s-a vândut în 15 milioane de exemplare, potrivit site-ului lui Alvin Toffler.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS