16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin"Bacalaureat"-ul lui Mungiu a avut premiera la Cannes și în București

„Bacalaureat”-ul lui Mungiu a avut premiera la Cannes și în București

„Bacalaureat”, filmul regizorului Cristian Mungiu, aflat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, a avut premiera aseară. Producţia a fost lansată, în acelaşi timp, pe Coasta de Azur şi în cinematografele din ţară. La Bucureşti, 4.000 de oameni au urmărit filmul la Sala Palatului. De pe croazetă, Cristian Mungiu le-a mulţumit spectatorilor bucureşteni veniţi la premieră.
„Este ceva nou și pentru mine să nu fiu prezent la propria premieră. Sper să retrăim emoţia acestui film împreună, chiar dacă suntem la distanţă unii de ceilalţi”, a spus Cristian Mungiu.
Pentru proiecţia filmului la Bucureşti au fost aduse echipamente speciale din Germania.
Numit iniţial „Fotografii de familie”, filmul Bacalaureat spune povestea unui medic din provincie care încearcă să-i asigure copilului său un viitor cât mai bun.

Cristian Mungiu este la a treia participare în competiţia de la Cannes şi este primul român care a câştigat premiul Palme d’Or cu lungmetrajul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”. La precedenta participare la Cannes, pelicula „După Dealuri” a fost premiată la categoriile scenariu şi interpretare feminină.
Festivalul de la Cannes se încheie duminică, atunci când vor fi anunţaţi marii câştigători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS