Acasă Magazin A fost descoperit un drog mai puternic decât morfina

A fost descoperit un drog mai puternic decât morfina

-

Un nou drog, considerat de 10.000 de ori mai puternic decât morfina, a invadat piaţa din America de Nord, notează The Independent. Drogul este, de asemenea, de 100 de ori mai puternic decât fentanilul, substanţă care a cauzat sute de decese în Canada şi SUA, conform gandul.info.
Opiaceul sintetic denumit W-18 este creat dintr-o substanţă psihoactivă şi un opioid asemănătoare cu heroina, dar de 100 de ori mai puternică decât fentanilul. Substanţa invadează piaţa din SUA, timp în care în Canada decesele cauzate de W-18 continuă să crească, notează The Independent. Din 2009 până în 2014 au fost semnalate 655 de decese în Canada legate de supradoze de fentanil, susţine Vice News. În timp ce fentanilul este o substanţă controlată acum în America de Nord, W-18 este pe cale de a fi interzisă, state precum Suedia trecând acest medicament pe lista substanţelor nepermise.
Pe parcursul anului trecut, numeroase pastile conţinând acest drog au fost găsite în locaţii din SUA şi Canada. Poliţiştii din Canada au confiscat un transport de 110 pastile despre care se credea că au în componenţă W-18, a raportat CBS News.
W-18 a fost creat în laboratoarele clandestine din China şi vândut apoi on-line. Iniţial, el a fost gândit ca un calmant al durerii de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Alberta, Statele Unite, în anul 1981.
Considerat însă prea puternic, acest medicament nu a fost niciodată preluat de companiile farmaceutice, fiind treptat uitat.
În prezent, nu se cunosc informaţii despre efectele secundare sau dependenţa pe care ar putea-o provoca W-18 asupra oamenilor, deoarece teste s-au făcut doar pe şoareci.

ȘTIRI VIDEO GdS