34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRegina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord împlinește 90 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord împlinește 90 de ani

Regina Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary de Winsdor) s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, fiind fiica Prințului Albert, Duce de York, viitorul rege George al VI-lea, cel de-al doilea fiu al Regelui George al V-lea și al Reginei Mary, și a Elisabetei Bowes-Lion, Ducesă de York. Regina Elisabeta a II-a este șeful Casei de Windsor, Casa Regală a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Regele George al V-lea a schimbat printr-o proclamație regală la 17 iulie 1917, numele german al dinastiei Saxa-Coburg și Gotha cu cel de Windsor, în contextul creat de Primul Război Mondial.

În 2012, Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sărbătorea Jubileul de Diamant, la împlinirea a 60 de ani de domnie, devenind trei ani mai târziu, la 9 septembrie 2015, monarhul britanic cu cea mai îndelungată domnie, depășind-o pe cea a Reginei Victoria (1837-1901), potrivit www.biography.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS