16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMelodii de Cartea Recordurilor

Melodii de Cartea Recordurilor

eminem

Cântecul „Rap God“ al rapperului american Eminem este melodia cu cele mai multe cuvinte, potrivit www.guinnessworldrecords.com. Hitul „Rap God“ are 1.560 de cuvinte, iar artistul reușește să le spună pe toate în doar șase minute și câteva secunde, o performanță recunoscută de Guinness World Records drept un record mondial. Un simplu calcul arată că Eminem a rostit 4,28 cuvinte pe secundă.
În versurile piesei, Eminem vorbește despre conflictele prin care a trecut în carieră și face aluzii la comportamentul altor rapperi, cum ar fi: 2Pac, Ice Cube, Eazy-E, Run-DMC, Dr. Dre, Rakim, Pharoahe Monch, Fabolous, Ray J și Heavy D & Boyz. În total, Eminem face referire la 43 de nume din lumea rap/hip-hop.
„Rap God“ este al treilea single de pe albumul din 2013 al lui Eminem, „The Marshall Mathers LP 2“ (al optulea al rapperului american). Cântecul a intrat pe locul 5 în UK’s Official Singles Chart, pe 26 octombrie 2013, și pe locul 7 în US Billboard Hot 100, pe 2 noiembrie 2013. Videoclipul a fost difuzat în premieră pe YouTube pe 14 octombrie 2013.
Eminem a lansat, de-a lungul carierei sale, opt albume, care s-au vândut în 86,5 milioane de exemplare în toată lumea. După ce și-a făcut debutul în actorie, în 2002, cu rolul din „8 Mile“, pentru care a fost apreciat de criticii de specialitate, Eminem a preferat să se concentreze asupra carierei sale de muzician. Albumul „Recovery“ a fost discul cu cele mai mari vânzări din Statele Unite ale Americii în anul 2010.

Primul clip muzical filmat în spațiul cosmic

Primul clip muzical filmat în spațiul cosmic îi aparține astronautului canadian Chris Hadfield și a fost înregistrat la bordul Stației Spațiale Internaționale (SSI).
Postat pe YouTube pe 12 mai 2013, moment în care a intrat oficial în Guinness World Records, videoclipul îl prezintă pe Chris Hadfield interpretând o versiune modificată a piesei „Space Oddity“, semnată de David Bowie. În timp ce cântă, astronautul plutește în imponderabilitate cu chitara sa, Pământul putând fi observat în fundal.
Vocea și partea solo de chitară au fost înregistrate în spațiu, pe când pianul și restul instrumentelor au fost mixate și adăugate într-un studio terestru.
Până pe 17 ianuarie 2014, clipul lui Hadfield a fost vizionat de 20.528.366 de ori. Pe 7 decembrie 2015, acesta strânsese 27.265.351 de afișări.
Chris Hadfield a lansat, la 31 octombrie 2015, albumul „Space Sessions: Songs From A Tin Can“. Vocea pentru cele 11 cântece a fost înregistrată în spațiu. Printre titlurile acestora se numără: „Space Lullaby“, „Ride That Lightning“, „Beyond the Terra“ și „Feet Up“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS