22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFestivalul zăpezii de la Sapporo îşi deschide porţile astăzi

Festivalul zăpezii de la Sapporo îşi deschide porţile astăzi

Cea de-a 67-a ediție a Festivalului zăpezii din orașul japonez Sapporo începe astăzi, cu sute de sculpturi din gheață care așteaptă să fie admirate de vizitatori, relatează EFE.
Replica ruinelor Catedralei Sf. Paul din Macao (China) strălucește imaculată, după 30 de zile de muncă în care s-au folosit 2.400 de tone de zăpadă. Un Shinkansen (tren de mare viteză japonez) sau un teatru shakespearian sunt, de asemenea, reprezentate în gheață la Sapporo, capitala prefecturii nipone Hokkaido (nord).
Peste 2.000 de persoane au participat în ultima lună la construirea uriașelor statui din gheață.
Pe lângă sud-coreeni, la Festival se prezintă tot mai mulți voluntari din țări mai îndepărtate precum Canada sau Australia, potrivit organizatorilor.
Iarna aceasta, deși străzile, acoperișurile și copacii sunt acoperiți de zăpadă, ninsorile au fost mai puțin abundente la Sapporo.
„Am folosit circa 1.200 de tone pentru a construi una dintre statuile principale iar o parte din zăpadă a trebuit să o aducem dintr-o localitate aflată la 55 de kilometri distanță de Sapporo”, a declarat, pentru EFE, coordonatorul Festivalului, Kiyoshi Tokairin.
Festivalul zăpezii s-a născut în 1950, când un grup de tineri, sătui de aspra iarnă din nordul Japoniei, au construit șase statui din gheață în orașul paralizat de ninsorile abundente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS