Acasă Magazin Filmele în care joacă românii Levente Molnar şi Mădălina Ghenea, nominalizate la...

Filmele în care joacă românii Levente Molnar şi Mădălina Ghenea, nominalizate la Premiile Cesar

-

Lungmetrajele ”Son of Saul”, în care joacă actorul român Levente Molnar, și ”Youth”, din a cărui distribuție face parte și fotomodelul Mădălina Ghenea, se numără printre cele șapte pelicule nominalizate miercuri pentru Premiul Cesar, la categoria ”Cel mai bun film străin” .
Nominalizările pentru cele 21 de categorii tehnice și artistice au fost decise în acest an prin votul a 4276 membri ai Academiei de Artă și Tehnică Cinematografică din Franța, iar gala laureaților va avea loc la 26 februarie, la Paris.
Pelicula ”Son of Saul”, a regizorului ungar Laszlo Nemes, a obținut deja în 2016 Globul de Aur pentru ”Cel mai bun film străin” și este nominalizată, la aceeași categorie, și pentru premiile Oscar, care se vor decerna la 28 februarie.
Celelalte nominalizări la această categorie a premiilor Cesar sunt : ”Je suis mort mais j’ai des amis”, de Guillaume Malandrin și Stephane Malandrin, ”Le tout nouveau testament”, al lui Jaco van Dormael, ”Taxi Teheran”, al iranianului Jafar Panahi, și ”Mia Madre”, a italianului Nanni Moretti. La acestea se adaugă ”Birdman”, al mexicanului Alejandro Gonzalez Inarritu, care a primit patru Oscaruri anul trecut și candidează la Cesar în 2016 întrucât premiera sa în Franța a avut loc în 2015.
Marile favorite ale ediției din acest an, cea de-a 41-a, a premiilor Cesar, fiecare cu câte 11 nominalizări, sunt filmele ”Marguerite”, de Xavier Giannoli, și ”Trois souvenirs de ma jeunesse”, de Arnaud Desplechin.

ȘTIRI VIDEO GdS

O nouă dezbatere marca Dăncilă la Palatul Parlamentului

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidenţiale, a susţinut aseară o nouă conferinţă-maraton de presă. Președintele PSD și-a prezentat angajamentul său față de...