9.8 C
Craiova
marți, 26 mai, 2020
Știri de ultima oră Magazin Filmele în care joacă românii Levente Molnar şi Mădălina Ghenea, nominalizate la Premiile Cesar

Filmele în care joacă românii Levente Molnar şi Mădălina Ghenea, nominalizate la Premiile Cesar

Lungmetrajele ”Son of Saul”, în care joacă actorul român Levente Molnar, și ”Youth”, din a cărui distribuție face parte și fotomodelul Mădălina Ghenea, se numără printre cele șapte pelicule nominalizate miercuri pentru Premiul Cesar, la categoria ”Cel mai bun film străin” .
Nominalizările pentru cele 21 de categorii tehnice și artistice au fost decise în acest an prin votul a 4276 membri ai Academiei de Artă și Tehnică Cinematografică din Franța, iar gala laureaților va avea loc la 26 februarie, la Paris.
Pelicula ”Son of Saul”, a regizorului ungar Laszlo Nemes, a obținut deja în 2016 Globul de Aur pentru ”Cel mai bun film străin” și este nominalizată, la aceeași categorie, și pentru premiile Oscar, care se vor decerna la 28 februarie.
Celelalte nominalizări la această categorie a premiilor Cesar sunt : ”Je suis mort mais j’ai des amis”, de Guillaume Malandrin și Stephane Malandrin, ”Le tout nouveau testament”, al lui Jaco van Dormael, ”Taxi Teheran”, al iranianului Jafar Panahi, și ”Mia Madre”, a italianului Nanni Moretti. La acestea se adaugă ”Birdman”, al mexicanului Alejandro Gonzalez Inarritu, care a primit patru Oscaruri anul trecut și candidează la Cesar în 2016 întrucât premiera sa în Franța a avut loc în 2015.
Marile favorite ale ediției din acest an, cea de-a 41-a, a premiilor Cesar, fiecare cu câte 11 nominalizări, sunt filmele ”Marguerite”, de Xavier Giannoli, și ”Trois souvenirs de ma jeunesse”, de Arnaud Desplechin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Pediatri: Îi punem copilului mască de protecție? Ce tip?

Una dintre principalele măsuri de protecție împotriva noului coronavirus constă în purtarea unei măști de protecție. Ordinul privind obligativitatea purtării măștii emis...

De ce să consumi ceai din flori de soc

Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, scăderea nivelului de colesterol, îmbunătăţirea vederii, stimularea sistemului imunitar, îmbunătăţirea sănătăţii inimii şi...