11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCeasul deşteptător care te trezeşte cu aromă de cafea şi croissant

Ceasul deşteptător care te trezeşte cu aromă de cafea şi croissant

Pentru cei mai mulţi dintre noi, trezitul devreme este o activitate extrem de dificilă. Deşi cu o seară înainte ne programăm mai multe alarme, dimineaţa am mai sta puţin în pat. Mai mult decât atât, orice melodie pe care o alegem ca să ne trezească sună la fel de rău, potrivit www.sciencealert.com.
Un adolescent din Franţa s-a gândit la această problemă şi a conceput un ceas deşteptător care foloseşte mirosuri plăcute pentru a ne trezi şi nu o alarmă clasică. Ideea aparţine lui Guillaume Rolland, un student francez în vârstă de numai 19 ani, care a primit anul trecut o finanţare de 200.000 de dolari pentru a fabrica noul produs denumit Sensorwake. Acesta va fi disponibil pe piaţă începând cu prima jumătate a acestui an.
Dispozitivul funcţionează pe baza unor capsule, care se introduc în partea superioară a aparatului. Fiecare capsulă conţine o aromă diferită şi poate fi utilizată de cel mult 30 de ori, ceea ce înseamnă că trebuie schimbată după aproximativ o lună.
Pentru început, vor fi disponibile doar şase arome, grupate în pacheţele: Continental Breakfast (capsulă cu aromă de Espresso + capsulă cu croissant), Enjoy the Break Pack (Seaside – ulei monoi din flori Tiaré + Lush Jungle – frunze şi iarbă proaspăt cosită), Vitalisation Aromatherapy Pack (aromă de ciocolată şi mentă).
Deşi suntem tentaţi să credem că această modalitate de a ne trezi ar putea fi mai puţin eficientă decât cea convenţională, inventatorul ei ne asigură că nu este tocmai aşa. Rolland a afirmat că Sensorwake se descurcă la fel de bine precum un ceas deşteptător obişnuit, dat fiind faptul că 99% dintre cei care l-au folosit s-au putut trezi în numai două minute.
Mai mult decât atât, cei care nu reuşesc să se trezească la ora pe care au programat-o nu trebuie să-şi facă griji. Ceasul este echipat cu o alarmă audio, care se activează după trei minute de la pulverizarea aromelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS