9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere - Secretul longevităţii

Picătura de cunoaştere – Secretul longevităţii

gemeni longevivi

De-a lungul istoriei, o mulţime de oameni au întrecut orice aşteptări şi au trăit cât vieţile altor doi oameni puse cap la cap.
Toţi cei din topul întocmit de Environmental Graffiti au trăit mai mult de 115 ani, fiind martorii unor evenimente uimitoare.
Există două cazuri despre care lumea încă mai vorbeşte: japonezul Shigechiyo Izumi, care a murit la 120 de ani, şi Shirali Muslimov, despre care se spune ca a trăit 168 de ani. Totuşi, aceste două situaţii sunt neconfirmate şi disputele continuă încă. Elixirul vieții veșnice a obsedat de-a lungul timpului numeroși oameni de știință, care în cele din urmă au cedat în fața trecerii timpului.

Cei mai bătrâni gemeni din lume

Belgienii Pieter şi Paulus Langerock, cei mai bătrâni gemeni din lume, care au împlinit în luna iulie vârsta de 102 ani, recomandă tuturor oamenilor care vor să se bucure de o astfel de longevitate să bea în fiecare zi un pahar de vin roşu, informează Reuters.
Cei doi fraţi belgieni consideră, de asemenea, că alte secrete ale longevităţii sunt căsătoria şi moderaţia. Paulus Langerock a declarat: „Nu faceţi nimic prostesc, nu beţi prea mult alcool, nu mâncaţi prea mult, nu fiţi prea petrecăreţi. Nu alergaţi prea mult după femei. Căsătoriţi-vă, căsătoriţi-vă! Cel mai bun sfat din lume este acesta: căsătoriţi-vă cu femeia pe care o iubiţi şi faceţi copii cu ea“.
Cu toate acestea, nici unul dintre cei doi fraţi nu a fost căsătorit.
Gemenii Langerock s-au născut pe 8 iulie 1913 şi au locuit împreună aproape întreaga lor viaţă. În prezent, ei locuiesc într-un azil de bătrâni din apropiere de Gent.
Fraţii, care preferă să li se spună Pierre şi Paul, spun că fiecare este cel mai bun prieten al celuilalt şi spun că li s-a întâmplat de foarte multe ori ca oamenii din jur să îi confunde. Pieter Langerock a spus: „Chiar şi tata, atunci când ne chema, ne striga cu prenumele Pierre şi Paul“.
În ceea ce priveşte rutina activităţilor lor zilnice, fraţii Langerock spun că nu există însă nici un dubiu: ambii preferă un pahar de vin roşu de Bordeaux în fiecare zi.

Locuitorii din Hainan, cei mai longevivi de pe Terra

Chiar dacă secretul vieții veșnice nu a fost niciodată descoperit, există un loc în China unde oamenii par să sfideze legile biologice. Locuitorii insulei tropicale Hainan sunt cei mai longevivi oameni de pe Terra. Acest aspect a ridicat numeroase semne de întrebare în rândul specialiștilor, care au încercat să deslușească misterul. Conform rapoartelor oficiale, dintre cei peste 500.000 de locuitori, mai mult de jumătate au reușit să depășească vârsta de 100 de ani și alți 200, vârsta de 110 ani. Aceștia au fost încadrați în schema enigmelor pentru că nimeni nu poate explica, din punct de vedere biologic, motivul pentru care acești oameni trăiesc atât de mult.
Cu toate acestea, există numeroase presupuneri care motivează durata mare de viață. În primul rând alimentația, care se bazează pe numeroase plante care cresc pe insula în cauză. Specialiștii au mai semnalat și faptul că tradițiile, dar și viața lină și fără prea multe griji sunt alte aspecte care prelungesc decisiv viața.
Respectul pentru o viață de familie ordonată reprezintă alt factor important. Clima tropicală, cu o temperatură medie anuală de 23 de grade Celsius, la care se adaugă faptul că ocupația de bază este agricultura, sunt, de asemenea, alți factori care par să-i transforme pe locuitorii din Hainan în superoameni.
Pe de altă parte, localnicii susțin că dieta lor zilnică este diversificată. Ei mănâncă legume și fructe din belşug, dar consumă și o băutură alcoolică preparată pe baza sucului nucilor de cocos.
Confortul nu este punctul forte al acestei comunități. Superoamenii nu și-au făcut un scop în viață din a acumula cât mai multe bunuri sau bogății. S-au mulțumit cu o casă din lemn, un pat, o masă și câteva scaune pentru zilele în care musafirii le vizitează casa.
Traiul simplu pare a fi cheia spre fericire, dar și spre o viață extrem de lungă, cheie cu care oricare dintre noi poate deschide ușa unei vieți în adevăratul ei sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS