21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO vioară Stradivarius a fost descoperită la 35 de ani după ce a fost furată

O vioară Stradivarius a fost descoperită la 35 de ani după ce a fost furată

O vioară Stradivarius, care a aparţinut violonistului polonez Roman Totenberg, a fost descoperită la 35 de ani după ce a fost furată din biroul acestuia.
Părinţii lui Roman Totenberg i-au cumpărat vioara, în 1943, cu suma de 15.000 de dolari şi a dispărut din biroul său în 1980, în timp ce artistul participa la o întâlnire cu admiratorii săi, după un concert, informează bbc.com, citat de Mediafax.

Instrumentul muzical a reapărut în luna iunie, atunci când o femeie a dorit să îl evalueze, după ce îl moştenise de la soţul ei. Experţii în evaluarea instrumentelor muzicale au alertat imediat autorităţile.

A fost singurul instrument la care Roman Totenberg a cântat până când vioara i-a fost furată. Artistul a continuat totuşi să cânte şi după acel furt, până în jurul vârstei de 90 de ani. Din păcate, Roman Totenberg nu a mai trăit pentru a-şi recupera vioara Stradivarius. El a murit pe 8 mai 2012 la vârsta de 101 ani.
Vioara s-a aflat în ultimii ani în posesia fostei soţii a lui Philip S. Johnson, care a murit în 2011. Potrivit necrologului său oficial, Philip S. Johnson a fost „un violonist notabil timp de 40 de ani”. Nina Totenberg spune că Philip S. Johnson se afla în apropiere de biroul tatălui ei în momentul comiterii furtului.
Viorile create de Antonio Stradivari sunt considerate unele dintre cele mai bune instrumente muzicale din lume şi valoarează milioane de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS