17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinScriitorului Mircea Cărtărescu i-a fost decernat Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană

Scriitorului Mircea Cărtărescu i-a fost decernat Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană

Scriitorul Mircea Cărtărescu la evenimentul în cadrul căruia i-a fost decernat Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană (Foto: rador.ro)
Scriitorul Mircea Cărtărescu la evenimentul în cadrul căruia i-a fost decernat Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană (Foto: rador.ro)

Scriitorul român Mircea Cărtărescu a primit astăzi Premiul de Stat al Austriei pentru Literatură Europeană, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Haus für Mozart din Salzburg, informează Agenţia de Presă Radio România. Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român de la Viena, ministrul Federal al Artelor, Culturii, Constituţiei şi Mass-mediei, Dr. Josef Ostermayer, i-a oferit lui Mircea Cărtărescu distincţia pentru întreaga sa operă şi recunoaşterea internaţională de care se bucură, acest moment fiind urmat de un discurs susţinut de Ernest Wichner (traducător şi director al Literaturhaus Berlin). „Nici un moment nu mi-am abandonat (…) convingerile artistice şi ataşamentul faţă de rădăcinile mele – arta europeană“, a spus Mircea Cărtărescu în discursul său de mulţumire.

Evenimentul a fost deschis de dr. Helga Rabl-Stadler, director al Festivalului de la Salzburg şi dr. Wilfried Haslauer, guvernator al landului Salzburg. La ceremonia de decernare a distincţiei au participat E.S. Silvia Davidoiu, ambasadorul României în Republica Austria, Sergiu Nistor, consilier prezidențial şi Irina Cornişteanu, directorul Institutului Cultural Român de la Viena. De asemenea, la eveniment a fost prezent Herbert Ohrlinger, directorul editurii Paul Zsolnay.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS