3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDonaţie de 32 de miliarde de dolari

Donaţie de 32 de miliarde de dolari

Prinţul saudit Alwaleed bin Talal, de 60 de ani, nepotul regelui Salman al Arabiei Saudite, a anunţat că îşi va dona întreaga avere, estimată la 32 de miliarde de dolari, în scopuri caritabile, informează bbc.com. El spune că s-a inspirat în luarea acestei decizii din activitatea Fundaţiei Gates, o organizaţie de caritate înfiinţată de Bill şi Melinda Gates în 1997. Averea lui va fi donată organizaţiei de caritate Alwaleed Philanthropies, înfiinţată chiar de el şi care a făcut deja până acum donaţii de 3,5 miliarde de dolari.
Prinţul Alwaleed bin Talal ocupă locul al 34-lea în topul celor mai bogaţi oameni din lume întocmit de revista Forbes. Prinţul saudit, care nu deţine o poziţie în guvernul ţării sale, este preşedintele consiliului de administraţie al firmei de investiţii Kingdom Holding Company, care deţine acţiuni în lanţurile hoteliere The Four Seasons, Fairmont şi Raffles, dar şi în alte câteva companii celebre, precum News Corp., Citigroup, Twitter şi Apple.
„Filantropia este o responsabilitate personală, în care am debutat cu peste trei decenii în urmă şi reprezintă o parte intrinsecă a credinţei mele islamice. Sper că averea mea va contribui la construirea unor poduri între oameni, pentru a favoriza înţelegerea culturală, pentru a dezvolta comunităţi, pentru emanciparea femeilor, pentru promovarea tinerilor, pentru a asigura un ajutor vital în caz de catastrofe şi pentru a crea o lume mai tolerantă“, a declarat prinţul Alwaleed bin Talal.
Anunţul prinţului a fost făcut în timpul Ramadanului, pe durata acestei sărbători musulmanii fiind încurajaţi să facă donaţii şi să ajute persoanele sărace. Prinţul saudit a precizat că transferul averii sale personale va fi realizat pe parcursul mai multor ani şi că această procedură va fi supravegheată de un consiliu prezidat de el însuşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS