14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn chinez şi-a cumpărat o maşină de lux cu peste patru tone de monede

Un chinez şi-a cumpărat o maşină de lux cu peste patru tone de monede

chinezbani1

Un chinez din Shenyang, provincia Liaoning, şi-a cumpărat o maşină de aproximativ 100.000 de dolari cu 680.000 de monede. Bărbatul a mers la salonul auto cu 4,2 tone de mărunţiş, pe care l-a adus cu un camion.
Xian Gan, de 40 de ani, a mers la reprezentanţa auto cu un camion plin cu fişicuri cu monede de un yuan (echivalentul a 0,16 dolari), care însumate făceau 680.000 de yuani, adică 110.000 de dolari (436.154 de lei), exact cât costa maşina pe care avea de gând să şi-o cumpere.
Reprezentanţii salonului auto din Shenyang au rămas şocaţi când bărbatul a început să descarce 4,2 tone de metal dintr-un camion pe care l-a parcat în faţa magazinului. Din cauza afacerii sale în comerţ, Gan le-a spus că nu poate plăti decât cu mărunţiş. Era visul lui de o viaţă să-şi cumpere automobilul de lux de culoare albă, comandat special din străinătate. Nici o bancă nu dorise să încaseze suma sub formă de monede pentru că ar fi durat foarte mult să numere banii. Numai o reprezentanţă auto din China acceptase ca Gan să livreze 4,2 tone de monede ambalate în 1.730 de fişicuri. Dealerul şi-a mobilizat toţi angajaţii la număratul monedelor, în timp ce fericitul cumpărător s-a aşezat să-şi admire bijuteria pe patru roţi din parcare. După mai multe ore de muncă istovitoare, angajaţii salonului auto au refuzat să mai numere, aşa că patronul a decis să cântărească individual fiecare fişic pentru a evalua suma. Evident, partea dificilă a revenit angajaţilor de la bancă, după ce suma a fost depusă în contul dealerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS